Klacky open

Ve středu 21.6.2017 jsme se vydali na tradiční štafetové utkání Klacky open. Pořadatelé pro nás letos nově připravili sprintové štafety, běželo na Žižkově v parku Parukářka a v přilehlém sídlišti…

A byly to opravdu sprinty, první úseky kategorie DH14 byly dokonce tak rychlé, že se vracely na shromaždiště, kde byl veřejný úsek, ještě předtím, než stačila odstartovat třetí vlna štafet. Po menším zmatku na startu pak vše probíhalo celkem standardně, dokud se neukázalo, že kategorie DH21 měla v „pytlíku“ prohozené pořadí kontrol…To se však týkalo jen těch nejzkušenějších, v dětských kategoriích žádný takový zádrhel nebyl….i tak bylo poměrně dost diskvalifikovaných štafet i mezi dětmi…naše DH10 ovšem z velmi raritního důvodu – Jolanka, která běžela první úsek si po doběhu šla „vyčíst“ čip do místa předávky, kde se čipy mazaly…Jinak však podala velmi pěkný výkon, našla všechny kontroly a trať zvládla za zhruba 27 minut. Po ní se na trať vydal Šimon, který trochu zazmatkoval na první kontrole a byl rovněž diskvalifikovaný. Zkušený Ríša zvládl trať v pohodě za 27 minut a Rozárka ji vyloženě proletěla za 14 minut. Stejně pěkně si vedl i Bořík v DH14, ten svůj úsek zvládl za 17 minut, a i všichni ostatní podali pěkné výkony (Zdenička 21 min., Jirka 25 min., Kačka 19 min.) a štafeta skončila v nabité konkurenci na pěkném 8. místě. My větší jsme poskládali dvě štafety, úspěšnější nakonec byla štafety Any-Luky-Miro-Moni, která doběhla asi 5 minut před rodinnou štafetou Benešů, kteří však byli diskvalifikováni (Honza orazil jinou kontrolu).

Všem zúčastněným dětem děkuji za účast. Myslím, že nejen ony, ale my všichni jsme si atmosféru štafetových závodů jaksepatří užili! Tak zase někdy!

Na rajčeti je pár fotek, které jsem stáhla z webu závodu.


Uveřejněno

v

od

Značky: