Výsledky nočního mapového tréninku 14. 1.

Na start nedělního nočního tréninku dorazilo 30 borců a několik psů. Byly připravené čtyři tratě, nakonec jsme však využili pouze tři, protože i přihlášené céčkaře nakonec zlákala světýlková trať a krátkou mapu tak nikdo nechtěl 😉 Po zavedení kontrol jsem dvě nejdelší tratě raději trochu zkrátil, abych časy nejrychlejších dostal někam kolem slibované třičtvrtě hodinky. Přece jen za tmy je to v lese trochu složitější. Obzvlášť když si vezmete slabé světýlko, které ještě navíc na třetí kontrole přestane svítit úplně… Co tedy vůbec nechápu, je, že to někteří s takovým světýlečkem dali i bez buzoly. 

Rozdíly mezi závodníky byly tentokrát obrovské. Někteří trochu brblali, že to bylo těžké a dlouhé, ale zkušení borci proběhli trať skoro stejně jako ve dne. Kdo podcenil technickou přípravu nebo dělal chybky, zdržel se v lese podstatně déle. Co jsem nečekal, byly velké problémy s dohledávkou kontroly na konci výrazného údolíčka, kde sice stromky byly o něco vyšší než by jeden čekal na mýtině, ale vrstevnice byly velmi výrazné a seděly přesně. 

Jak jste běželi, zjistíte v tabulce s výsledky:

Pro některé z vás to byl první noční orienťák, myslím, že i když se to někomu úplně nepovedlo, podobné zkušenosti jsou při závodě k nezaplacení. A jestli vám to připadlo těžší než to, co obvykle běháte, jsem rád, protože tak to mělo být. Jak se říká: těžko na cvičišti…, znáte to 🙂


Uveřejněno

v

,

od

Značky: