Nové Strašecí 2019 – říďovo a stavitelovo slovíčko

V sobotu 28.9. se to povedlo.
Po 2 letech jsme připravili městský sprint.
Výběr města Nové Strašecí byl šťastný. Výborné zázemí, spolupráce s místními funkcionáři a sportovci, konstruktivní a přátelská.

Tratě jsou postaveny, mapy vytištěny a v samotný den závodů se jasně ukazuje odbornost a chuť všech nás.  
Pořadatelská parta, posílená ochotnými externími hlídači kontrol, kterým patří speciální poděkování, skvělá.
Terén pro oblastní závod až nadstandardní. Historické centrum, kostel a louka u něj, rybník s pažitem v okolí, uzavřené areály, ne úplně jednoduché sídliště a zástavba rodinných domů, nezanedbatelné převýšení, s kterým bylo na trati potřeba počítat. Start na hlavním novostrašeckém náměstí, či odpoledne přívětivě nedaleko centra závodů, cíl až u nosu. Výzvou na jednotlivých tratích byla jak jemná navigace v detailech, tak dobrá volba postupů na delší vzdálenosti, ke konci vyšťourání zbytku sil na doběh sítí ulic až k fotbalovému stadionu.
Tratě jsem chtěl mít časově delší, než 2017 na Stochově, kde někteří, hlavně nejmladší a nejstarší, běhali kolem 10 minut. Teď se to povedlo mnohem lépe, odchylka byla v D14 (které, nevím proč, občas podceňuji), H10 (Jaromír je hrozně rychlej) a D21L (tam ale nebyla závodnická kvalita).
Závodníci, s kterými jsem mluvil, byli spokojeni, potěšeni, chválili, terén, závod, organizaci.

Je to paráda.

Těch, kteří se rozhodnou přijet na náš závod, si vážíme a chceme jim vždy nabídnout pěkný sportovní zážitek, bez renonců a nepříjemností.
Ať si užijí, a když se to povede, moc to těší.

O víkendu vyráží několik veteránských týmů na mistrovství ČR štafet a družstev, běží se v krásných terénech okolí Tisu u Blatna, určitě to bude pěkné.


Do konce roku je ještě několik oblasťáků a v sobotu 30.11. Závůdek a Zakončení sezóny.

Tak se potkávejme v pohodě, užívejme si všeho, co se nabízí.


Uveřejněno

v

, , ,

od

Značky: